Ankara ligger i  den kontinentala klimatzonen med varma somrar och kalla vintrar.

Vår (mars, april, maj)
Våren är en behaglig period i Ankara, perfekt för dig som vill besöka och utforska staden. Genomsnittstemperaturen i mars är ca 4°C, medans temperaturen i maj kan stiga upp till 21°C. Flera regndagar kan upplevas under våren.

Sommar (juni, juli, augusti, september)
Sommardagarna är långa och varma i Ankara, det är ofta soligt, torrt och behagligt varmt. Juli och augusti brukar ge det bästa vädret och de högsta temperaturerna, med upp till över 30°C.

Höst (oktober, november)
Hösten är kort i Ankara. Oktober är i stort sett den enda månaden med en genomgångstemperatur på cirka 14°C. I november ligger temperaturen oftast runt 5°C. Det är många regniga dagar i Ankara på hösten, men de varma och soliga dagar som fortfarande finns, är perfekta för att utforska staden.

Vinter (december, januari, februari)
Vintern i Ankara är ganska kort, men ofta ganska kall, kylig och ibland med snö. December och januari är de kallaste månaderna med temperaturer kring -3°C, men ofta precis ovanför 0°C dagtid. Regnväder är också sannolikt under vintermånaderna.

När är det bäst då att resa till Ankara? Alltid! Det beror på vad syftet med din resa är, men det finns alltid mycket att se i Ankara och det finns mycket aktiviteter här under hela året.