I Marmara området ligger Istanbul med ett liknande mikroklimat till Resten av Egeiska havet.

Vår (mars, april, maj)
Från och med slutet av mars stiger temperaturen väsentligt i Istanbul. Dagtid ligger temperaturen runt 20°C, men nätterna är kallare, med temperaturer runt 15°C. Tulpanerna börjar blomma kring mitten av april, det är tecknet på att den riktiga våren är här. Regnväder är vanligt, så glöm inte paraplyer och förbered er för starka vindar.

Sommarväder (juni, juli, augusti, september)
Från och med juli är det varmt och fuktigt. Det är semesterperioden och de flesta invånarna lämnar staden för sin semester. I juli och augusti stiger temperaturen dagtid till över 30°C. I september är vädret fortfarande fantastiskt i Istanbul, vilket är en bra tid för besök, om du vill njuta av sol och behagliga temperaturer upp till 23°C dagtid och cirka 16°C, efter solnedgången.

Höstväder (oktober, november)
I oktober och november kan du fortfarande njuta av bra väder de flesta dagarna, temperaturen stiger ner till cirka 16°C i oktober och cirka 12°C i november. Molniga dagar eller lätta regnskurar är vanliga, nätterna är kalla.

Vinterväder (december, januari, februari)
Vintern i Istanbul börjar i december och temperaturen håller sig runt 6-8°C, fram till mars. Även om det inte är vanligt, så kan det hända att temperaturen sjunker till minusgrader i några dagar. Snö och starka vindar förekommer ofta.

När är det bäst att resa till Istanbul? Alltid! Det beror på vad syftet med din resa är, men det finns alltid mycket att se i Istanbul med väldigt mycket att se & göra under hela året. Sommaren och våren är nog dock de trevligaste månaderna för att utforska staden och vila vid havet.